Мими Христова и Мария Оряшкова загубиха първите си схватки в олимпийските категории до 57 кг. и до 76 кг. на световното първенство в Казахстан.

Христова започна с поражение от французойката Матилде Ривиер с 2:4 точки в квалификациите. Българката губеше с 0:4 точки минута преди края на схватката. Тя не се отказа и направи 2 точки от хвърляне. Специалитетът на Христова – да обръща в своя полза срещите си в последния момент, този път не сполучи. При класиране за финал, Ривиер ще изтегли родната състезателка в репешажна битка за бронза, както и за квота за Игрите в Токио догодина.

Мария Оряшкова също стартира със загуба в надпреварата при 76-килограмовите. Тя загуби за по-малко от 2 минути от Айпери Медет Кизи в квалификациите. Ако представителката на Киргизстан стигне финала в категорията, то тя ще изтегли Оряшкова в репешажите за бронзовия медал, както и за олимпийска квота.

Малко по-късно днес участието си стартира и Юлияна Янева. Тя ще ни представя в неолимпийската категория до 65 кг. и ще започне директно от 1/8-финалите. Там родната състезателка ще се бори с Джесика Брулет от Канада.