Три подготвителни лагера в чужбина урежда ръководството на пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 по време на предсезонната зимна подготовка, обявиха от клуба. Първият от сборовете щe бъде през декември в Гърция, където ще се подготвят на остров Тасос.

През януари Цар Симеон Рея96 ще тренира в турския курорт Кушадасъ, където е планирана втората част от зимната подготовка. През февруари „царският тим” планира да замине на подготвителен лагер в Хърватия. Там пловдивчани най-вероятно ще отседнат в местен курорт на полуостров Истра на Адриатическо море, който се намира на около 30-тина километра от Италия.
 
Освен подготовка там, състезателите на Цар Симеон Рея96 ще имат възможността да отскачат през ден до Италия, където по това време са планирани серия от силни състезания и турнири за мъже на шосе.
 
Междувременно пловдивските колоездачи продължават предсезонната си подготовка за новия спортно-състезателен сезон при домашни условия в Пловдив. Главният треньор на клуба Петър Павлов води ежедневно двуразови тренировки. В момента спецът тренира с група от 20 състезатели, от които 10 мъже и 10 юноши старша възраст.
 
„Всичко върви по план, времето се застуди и когато не можем да въртим навън, ползваме специални тренажори. В момента наблягаме предимно на обема и общо-физическата и силова подготовка. До подготвителния лагер в Гърция ще работим по този план на подготовка”, обясни Петър Павлов./БЛИЦ