Олимпийските шампиони по акробатика от игрите в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Панайот Димитров са крайните победители в анкетата на БЛИЦ "Спортист на България до 18 години за 2018-а". Те триумфираха в оспорвана битка с Ивет Горанова и Александра Начева, които влязоха в призовата тройка. 

"Mного сме щастливи. Благодарни сме за подкрепата. Очевидно хората много ни харесват", коментираха победителите Мариела и Панайот. 

"Гласуването беше доста оспорвано. Получихме невероятна подкрепа, не само от близките и приятелите. Благодаря на всички, които гласуваха за нас", каза Мариела Костадинова пред БЛИЦ.

Тя и Панайот Димитров събраха 26 328 гласа в допитването до читателите на БЛИЦ, което протече от 4 декември до днес в полунощ. Втората Ивет Горанова завърши с 25 013 гласа, а третата Александра Начева - 23 850. 

Winbet - победата е емоция! (18+)
  
"Всичко се промени след успеха ни в Буенос Айрес. В България вече се говори за акробатиката. Надявам се и тази година да имаме успехи. Работим за това", амбицирана е Мариела, която е родом от Айтос. 

"Научих от баща ми, че сме победители в анкетата. Обади се да ми каже. Срещнахме огромна конкуренция в лицето на Ивет Горанова. Това е поредното ни признание. След Буенос Айрес постоянно сме по церемонии и награждавания, свикнахме вече, много е хубаво", коментира Панайот Димитров.

"Октомври месец предстои европейско първенство, през 2020 година пък е Световното. Работим и се стремим да продължим да радваме българския народ. С Мариела учим заедно в Спортното училище в Бургас. Имало е случаи, когато са ни освобождавали от часове, за да тренираме преди състезание", разказа още Панайот.