Спечелилите анкетата на БЛИЦ "Спортист на България до 18 години за 2018-а" Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха наградени на бляскава церемония, провела се в понеделник вечер в елитен столичен комплекс. Олимпийските шампиони по акробатика от игрите в Буенос Айрес триумфираха в оспорвана битка с Ивет Горанова и Александра Начева, които влязоха в призовата тройка. 

"Благодарни сме на БЛИЦ, на министерството на спорта и на г-н Кралев. Най-вече искам да благодаря на Българска федерация по спортна акробатика и на нашия личен треньор Гергана Денева. Без акробатиката, която е наистина много красив спорт, нямаше да съм същия човек, който съм сега", каза Панайот Димитров. 

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за нас. И на всички, които ни подкрепяха да изминем този път, за да стигнем до тук", коментира развълнуваната Мариела Костадинова след получените награди по време на церемонията. 

Талантливите ни акробати заслужено получиха редица отличия в последните два месеца, след като пожънаха голям успех на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

"Благодаря за поредната награда. Благодаря на всички, гласували за мен. Всяко признание значи много. Благодаря на г-н Красен Кралев, защото винаги ни подкрепя. Честито на всички спортисти", каза Алекс Начева.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен всеки ден. Оценявам тяхната подкрепа, както те оценяват моя труд, който полагам. Пожелавам на всички спортисти да са здрави, без контузии и една още по-успешна година", коментира Ивет Горанова.
 
Спортният концерн ASICS и неговият представител в България Любо Ганев бяха официален партньор на анкетатаЛидерът в автомобилния бранш в България "Мото-Пфое"телекомуникационният гигант "А1" и най-голямата верига за бяла, черна и офис техника в България - Техномаркет, също подадоха ръка на родните таланти и спонсорираха "Спортист на България до 18 години за 2018-а".

ОПЕРАТОР СЪЙКО СЪЕВ/БЛИЦ