"Откакто съобщихме за изчезването на българския алпинист Боян Петров, получихме много съобщения с въпроса има ли развитие на ситуацията. Те са от най-различни държави. За наше съжаление до този момент нямаме никаква нова информация”. Това съобщават на официалната си страница във "Фейсбук" организаторита на експедицията Калифа Хималаи 2018, от която е част и Петров. Както вече стана ясно, 45-годишният алпинист е в неизвестност.

В поста си във "Фейсбук" организаторите припомнят, че на 29 април Боян Петров е тръгнал пред основната група към върха Шиша Пангма. Времето рязко се влошило и много от членовете на експедицията се върнали в базовия лагер, но Петров за момента го няма там. Според информацията на унгарския алпинист Давид Клайн, част от екипировката на Боян Петров, включително и палатката му, са намерени в подножието е на върха. 

Клайн публикува снимки от самата експедиция, на която се вижда неговата палатка и тази на българина една до друга (явно кадърът е от началото на прехода за покоряване на върха). На втори фотос двамата са заснети един до друг, вероятно преди да продължат атаката на върха.