Един от най-добрите куотърбеци в НФЛ през последните години Тим Тибоу изглежда се е отказал от мечтата си да играе американски футбол, но не и от желанието да бъде професионален спортист.

Тибоу, който в неделя ще навърши 29 години, планира да стане бейзболист. По-късно през този месец той ще проведе открити тренировки за отборите от най-силната бейзболна лига – МЛБ.

Според ESPN в последната година Тим Тибоу е тренирал усърдно за ролята на аутфилдър. Куотърбекът остана без работа в НФЛ на 5 септември миналата година, когато беше освободен от Филаделфия Ийгълс.

Запознати припомнят, че Тибоу е играл бейзбол в гимназията и е имал много добри показатели, като представители на Лос Анджелис Ейнджълс дори са имали намерение да го привлекат по време на драфта.

Вместо това Тим Тибоу предпочита да влезе в университет и да играе американски футбол, а през 2010 година е избран в драфта на НФЛ от Денвър Бронкос. Сега той е поканил всичките 30 отбора от МЛБ за откритите си тренировки, на които се надява да впечатли клуб и да подпише договор като бейзболист.