Четирикратната олимпийска шампионка в биатлона Дария Домрачова от Беларус сподели своите съвети за справяне със стреса около пандемията с коронавируса. Известната спортистка всъщност не откри топлата водя – тя каза това, което много психолози непрекъснато повтарят, но на повечето хора явно им влиза през едното и излиза през другото ухо.

Даря е категорична, че не бива да се поддаваме на паниката, защото това оказва негативно влияние върху имунитета. А именно имунитетът е основното оръжие на човешкия организъм срещу COVID-19.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"За нас, спортистите, е по-лесно, тъй като винаги сме се пазели в пика на грипа. Честото миене на ръце, ползването на маски и антисептици не са нещо ново за нас. Съветът ми към всички е да се фокусират върху положителното, тъй като стресът отслабва имунитета. Това е от изключително значение и не го подценявайте. Стресът пречи в борбата с коронавируса. Отнасяйте се сериозно към мерките, спазвайте лична хигиена и дишайте чист въздух. Така ще облекчите работата на медицинските работници", споделя

В Беларус на пръв поглед сякаш нищо не се е станало, тъй като футболното първенство продължава. Реално обаче властите правят много неща зад кулисите. Тя и съпругът й - Оле Ейнар Бьорндален са дали тест за COVID-19 още на летището в Минск, който е бил отрицателен. Впоследствие са се изолирали за 2 седмици като превантивна мярка.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!