Българската федерация по ММА (Mixed Martial Arts - Смесени бойни изкуства) проведе своето първо Отчетно събрание, което се състоя в курортното градче Свети Влас, информираха организаторите за БЛИЦ. Край морето се събраха представители на повечето родни клубове развиващи бойни спортове и ММА. На сбирката се яви и членът на Изпълкома на БФС Христо Порточанов.

На събранието бе направен отчет за извършената работа за изминалата 2008 година върху проведените общо шест Гала вечери по свободни боеве в страната ни. Президентът на федерацията г-н Любен Джубрилов, сподели че за новата състезателна година федерацията е предвидила бюджет за провеждането на седем Гала вечери по свободни боеве в различни български градове, както и това че в календара от тази година са включени аматьорски турнири. Предвидени са подготвителни лагери край морето и планинска база.

Първото събитие през 2009 година ще бъде на 15 февруари, когато в бургаската спортна зала "Младост" ще се проведе Гала по ММА с участието и на бойци от чужбина. След тази първа Гала ще бъде определен националния състав, който ще представи страната ни на предстоящото за първи път в историята у нас участие в М1 Чалъдж. Припомняме, че България попадна в група "С", където са съставите на Австралия, Турция, Отбора на света - съставен от бойци от САЩ, Япония, Финландия, Франция, Корея и Испания. По всяка вероятност за българския отбор ще има и второ домакинство, чиято дата от ръковоството на М1 не са уточнили. Първото домакинство за М1 на страната ни е в Бургас на 21 март. /БЛИЦ