Трима футболисти получиха изключително тежки присъди заради изнасилването на 16-годишно момиче. Инцидентът е от края на 2017 г., а сега съдът излезе с решение по случая.

Бившите играчи на испанския аматьорски Арандина Раул Калво, Карлос Куадрадо и Виктор Родригес бяха осъдени на по 38 години затвор. Освен това те трябва да платят на жертвата си обезщетение от 50 000 евро. Тримата нямат право да общуват и да се приближават до момичето в продължение на 10 години.

Първоначално прокуратурата поиска 40-годишна присъда за Калво и по 38 г. за двамата му съучастници. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред по-висша съдебна инстанция.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Тази присъда е несправедлива. Момичето лъже. Да лежиш в затвора 38 години, без да си направил нищо, ми се струва неестествено. Освен това няма доказателства срещу моите клиенти, които да оправдаят тази тежка присъда. Призовавам обществеността да спре да подава фалшиви оплаквания“, коментира Олга Наваро – адвокат на тримата футболисти.

„Нищо не сме направили. Каква е тази присъда, колко души сме убили?“, обяви един от осъдените. Другите двама отказали да вземат отношение по присъдите си пред медиите.