Списание "Ню Йоркър" я нарича най-известният практикуващ адвокат в Америка. Въпреки че вече е на 77 години и е висока едва 160 см, тя може да сложи в малкия си джоб всеки противник в съда.

Обикновено Глория Олред действа така: Дава пресконференция заедно с клиента си, на която с плътния си, категоричен глас излага исканията си с непоклатимо хладнокръвие, а после пуска жертвата на медиите. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пред тв камерите Глория винаги носи светло сако, златни бижута, има безупречна прическа и не спира да се усмихва. На същото станахме свидетели и когато страховитата Олред беше наета от Дженифър Равало заради целувката в ефир на Кубрат Пулев.

В автобиографията си Глория разказва, че преди години е била изнасилена. По време на ваканция в Акапулко същото лято е поканена на вечеря от местен физиотерапевт.

На път за ресторанта спират в мотел, където мексиканецът уж трябвало да се обади у дома. Вместо това той завлича Глория в празна стая, където я заплашва с пистолет и я изнасилва. Когато се прибира в Ел Ей Олред установява, че е бременна, а по това време абортът още е забранен. Младата жена решава да махне бебето при нелегални лекари, но след интервенцията започва да кърви силно и въпреки това отказва да отиде в болница. Спасява я нейна приятелка, която живеела в същата къща.