Скандалът в гребането бе потушен, поне временно. Родната федерация разреши на част от националите да се готвят отделно от представителния отбор, който замина за Гърция.

Централата отпусна средства на трима състезатели, сред които и световният вицешампион за младежи Георги Божилов, заедно с треньора им Георги Георгиев да отидат на лагер в Турция от сряда, пише в. “Труд”.

Не е ясно как занапред триото ще работи с новия старши треньор Данаил Йорданов. "Не виждам как ще си взаимодействаме", заяви Георгиев.

"Имаше конкурс и накрая Управителният съвет избра за селекционер този, който има най-скромни изисквания - каза Божилов. - От 8 години той не е извел нито един състезател до елита, да не говорим, че е и некомпетентен."

Гребците разкриха, че лекар на отбора е сестрата на Данаил Йорданов, която преди това е работила за азерския отбор. "Смятаме, че това е конфликт на интереси", каза състезателката Луиза-Мария Русинова.

Гребците споделиха, че Румяна Нейкова е дала оставка като спортно-технически директор, защото управата не е взела предвид мнението.