Президентът на Българска федерация ръгби Атанас Зафиров ще вземе участие в 101-та генерална асамблея на Ръгби Европа, която се провежда в Париж.

На срещата ще бъдат дискутирани промени в начина на функциониране на организацията и ще се гласуват важни решения за бъдещето на този олимпийски спорт в Европа.

Очаква се България да получи специална похвала за бурното развитие на Ръгби в последните години и впечатляващите успехи на националните отбори в различните дисциплини. БФР поддържа пет национални отбора в Ръгби 7 и Ръгби 15, мъже и жени, а мъжкият отбор 15 регистрира поредица от ефектни победи, което в последната година донесе скок с 23 места в световната ръгби класация и почти сигурно класиране в горна група.

Един от основните въпроси, които се очаква да бъдат дискутирани е начинът, по който се определя тежестта на националните федерации в различните гласувания, нови финансови правила и преразпределение на подкомисиите, като се очаква новите промени да облагодетелстват по-малките такива, като българската.

Aтанас Зафиров с шефа на световната ръгби федерация - сър Бил Бомонт: