Изключително слабо тръгнаха националите ни по класическа борба на европейското първенство в Каспийск, Русия.  Шампионът на стария континент и голяма наша надежда за финал Тарек Абделслам започна със загуба срещу грузинеца Роберти Коблиашвили в категория до 87 кг.

Съперникът му, който е трети на световното през 2017-а и втори в Европа преди 2 г., за сега стигна до полуфинал и има шанс да изтегли българина до репешажите за бронза.  

Николай Вичев (63 кг), шампион на турнира "Никола Петров" пък стартира с успех над 5-ия от миналата година Дмитро Добрев (Украйна), но след това, на ¼-финалите, падна от румънеца Михай Михут и ще се надява той да го дръпне евентуално до битка за бронза. 

При най-леките до 55 кг Недялко Петров падна още в първата си битка – срещу естонеца Хелари Маегисалу, а Руслан Пашкулский (77 кг) загуби от Микола Дараган. За съжаление след това украинецът падна от опитния арменец Карапет Чалян, трети на Евро 2016 и световен шампион за юноши от 2013-а, и така българинът отпадна окончателно от надпреварата.

С категоричен успех днес тръгна само Милослав Методиев при най-тежките – до 130 кг, след като тушира поляка Рафал Крайжевски, седми от световното до 23 г. през 2017-а.

След това обаче той срещна Виталий Счур (Русия), трети на Евро 2017, който се оказа непреодолим за него. Сега Милослав трябва да се моли руснакът да стигне до финалите, за да получи шанс да се бори за бронза.