Сестрите Стефани и Габриела Стоеви вече са състезателки на Бадминтон скуош клуб (Пазарджик). Това беше обявено от кмета на града Тодор Попов на специална пресконференция днес. На брифинга присъства и отговорникът за спорта в град Пазарджик - златното момиче Ренета Камберова. Именно с нейното основно участие двете сестри вече ще се състезават за клуба от Пазарджик.

Сестри Стоеви са на 12-то място в световната ранглиста, а на европейското първенство в Дания станаха вицешампионки.

"Привличаме две от най-успешните български спортистки в света на спорта. Искаме да покажем на младите спортисти, че успехът е възможен. Считам, че Пазарджик трябва да има достойно място в цялата палитра в спорта и се зарадвах, когато Ренета Камберова ми каза, че можем да привлечем две успешни бадминстонистки", каза кметът.

По думите му привличането на най-успешните български бадминтонистки е щрих от амбициозната програма на общината за развитие на спорта и доказателство, че в нея няма да бъдат включвани само най-популярните спортове. 

"Двете биха били изключителна мотивация за по-малките и те са този пример, който да започнем да даваме, защото спортът може да е начин на живот, да отваря много врати", допълни Ренета Камберова.

"Щастливи сме да бъдем част от състава на пазарджишкия клуб", казаха пред журналистите Стефани и Габриела. Те благодариха за доверието и изразиха надежда много скоро Пазарджик да се гордее с техните спортни успехи. 

Треньорът на клуба Неделчо Кисов също благодари на двете сестри. Той изказа благодарност и на Ренета Камберова, която, по думите му, е имала важна заслуга за привличането на момичетата, както и на ръководството на Общината за оказаната подкрепа. Стефани и Габриела Стоеви ще представляват Пазарджик в трите дисциплини на държавното първенство по бадминтон.