Радослав Янков направи достоен финал на сезона в Световната купа по сноуборд днес във Винтерберг (Германия). Водещият ни състезател и носител на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини за 2016 година приключи сезона с осмо място в паралелния слалом. 

Радо влезе на финалите с 16-о време от квалификациите. На осминафинала Янков се изправи срещу двукратния световен шампион за 2019-а и лидер в квалификациите Дмитри Логинов. Българинът беше на по-неудобното синьо трасе, но успя да победи руснака с 0,03 секунди. 

На четвъртфинала Янков отново бе на по-бавното трасе и бе надвит от Щефан Баумайстер (Германия). Той пък завърши втори, след като отстъпи на финала на Лукас Матиес (Австрия), но пък спечели за първи път малката купа в дисциплината. 

Със спечелените днес 320 точки Янков зае девето място в класирането за купата в паралелния слалом. 

В генералното подреждане на големия кристален глобус Янков, който голяма част сезона кара с шина заради счупена кост на дясната ръка, е 21-и, а победител е Андрей Соболев (Русия). В паралелният гигантски слалом Янков е 29-и, а купата е за Тим Мастнак (Словения).