Четирикратният световен шампион в снукъра Рони О'Съливан – Ракетата прекратява кариерата си за неопределено време, след като отказа да подпише задължителния договор за играчите със Световната билярд и снукър асоциация. Въпросният контракт на практика е билет за участие във всички турнири по снукър през сезона.

С отказа со да подшише споразумението Ракетата се отписва от календара на снукъра за сезон 2012/2013. Британецът все пак не изключи възможността да продължи да поддържа форма в неофициални турнири.

„ Реших да не участвам в никакви турнири, като в това число влизат Висшата лига, както и всички престоящи ранкинг надпревари в календара на Световната професионална билярд и снукър асоциация. Не подписах задължителния договор на състезателите, защото според мен той е прекалено обременяващ. Намирам се на такъв етап от кариерата си, в който нямам желание да поемам такива ангажименти”, заяви О'Съливан пред официалния си сайт.

“Все още искам да играя снукър и да посещавам местата, където се провеждат надпреварите. В Китай всички хора са много ентусиазирани, когато дойде време за турнира. Надявам се да остана свързан със спорта по един или друг начин в бъдеще", допълва Ракетата.