Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Състоянието на трикратния шампион на Формула 1 Ники Лауда се подобрява с всеки изминал ден, след като през миналата седмица претърпя трансплантация на бял дроб, след която имаше опасност за живота му. Според австрийското издание oe24.at до 69-годишната легенда вече се допускат посетители и той е бил посетен от съпругата си Биргит и синовете си Лукас и Матиас.

Днес лекарите от болницата във Виена дадоха пресконференция, на която дадоха подробности за състоянието на Лауда. Те разкриха, че здравословното състояние на прочутия им пациент е било критично преди да се направи трансплантацията. Бъбрекът, който той получи от съпругата си Биргит през 2005 година, е отказал да функционира.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Трансплантираният преди години бъбрек престана да работи. За щастие успяхме да възстановим функцията му. В момента той работи напълно нормално“, разкри проф. Райнер Обарбауер.

„Г-н Лауда сега е в пълно съзнание и всички негови органи работят безотказно. Доволни сме от неговото възстановяване. Щастливи сме, че състоянието му е стабилно. Всичко се движи по план и се надяваме, че така ще продължи“, коментира проф. Кристиан Хенгщенберг – директор на кардиологията във виенската болница.

„Не можем да дадем конкретна дата, в която г-н Лауда ще може да напусне болницата. Всичко зависи от неговото възстановяване. Със сигурност се нуждае от интензивни грижи за определено време“, добави Хенгщенберг.

„Ако лечението продължава с тези позитивни резултати, нашият пациент ще може да се върне към нормален живот“, завърши хирургът Валтер Клепетко, който извърши белодробната трансплантация.