Има развръзка по делото между дъщерите на легендарния Наим Сюлейманоглу. Японката Секай (Наоми) Мори официално вече е наследница на незабравимия щангист. Двете му деца от друга връзка Езин и Сезин се отказаха от обжалването на съдебното решение, което определи бащинството на трикратния олимпийски шампион, и то влезе в сила, обяви адвокатът им Азиз Демир пред турските медии, цитирани от "24 rodopi".

Припомняме, че на 3 януари 2018 година Секай заведе дело в семеен съд в Истанбул, като искаше да бъде призната за дете на Наим, който почина на 18 ноември 2017 година. Заради това през лятото бе ексхумирано тялото на великия щангист, за да бъде взет материал за сравнение. Наоми и нейната майка Киоко вече бяха предоставили такъв по съдебен път.

В началото на есента съдията призна, че Секай е дъщеря на Наим, защото според анализа на пробите това е 99,99% сигурно.

Две от другите три дъщери на Наим бяха категорични, че не го приемат. В крайна сметка обаче явно са решили, че битката е загубена.

Секай е родена в Анкара от връзката на Наим с японската журналистка Киоко Мори по време на олимпиадата в Сеул. Щангистът дори лично присъства на раждането. След няколко месеца обаче Киоко си събира багажа и се прибира в родината си. Връща се само веднъж, но така и не успява да се свърже с родения в момчилградското село Птичар Джобен Херкулес.

Едно от последните желания на Наим бе да се открие четвъртата му дъщеря. Брат му Мухарем го изпълни и момичето бе открито. Нейната майка дори бе в Истанбул, за да посети гроба на Наим.

Въз основа на окончателното решение на съда дирекцията по населението в министерството на вътрешните работи в Анкара трябва да издаде нов акт за раждане на Секай, в който името на Наим да фигурира като баща.