Спортният талант на "Еврофутбол" Александър Джорджев стана шампион при юношите на турнира по таекуондо от серията "G1" в Гърция в категория до 63 килограма, след като победи убедително петима съперници. Първите четири мача той надделя над представители на домакините съответно с 37:17, 25:5, 24:4 и 13:3. Финалът беше срещу състезател от Австралия, а резултатът в полза на Александър беше 15:9. 

На същия международен турнир друг талант на българския букмейкър - Емилия Тасева, спечели първите си точки при жените в олимпийската ранглиста със сребърния си медал до 57 кг. В началните си две срещи тя преодоля представителки на домакините съответно с 12:9 и 9:6. На полуфинала надигра шестата в схемата - таекуондистка от САЩ, с 28:13. На финала изгуби от гъркиня, поставена под №1 в основната схема.

13-годишната Михаела Чепишева участва в международен турнир по бадминтон в Австрия за 17-годишни и стигна до осминафинала, където я победи белгийка. В момента Михеала е на 24-о място в европейската ранглиста по бадминтон до 17 г., като амбицията й е до края на годината да влезе в топ 10.

Талантливата лекоатлетка Ева Петкова стана първа при момичетата, родени 2003 и 2004 г., на 49-ия международен шосеен лекоатлетически пробег "Колю Фичето" в гр. Дряново. Дистанцията беше около 1200 м.

През уикенда тя участва и в друго състезание - XXVIII международен крос кънтри турнир "Луковитски моми 2018" в гр. Луковит. Ева завърши втора на 2000 м, а първа стана състезателка от Сърбия. 

Александър Сръндев също участва в "Луковитски моми 2018", но на 3 км, които пробяга за 9:14 мин. и се класира на пето място. На следващия ден той стана втори на 9-километровия асфалтов крос "Луковит рън" (от Луковит до пещера Проходна).

"Динамичният уикенд завърши точно толкова добре колкото и започна! Събота силно бягане на крос кънтри "Луковотски моми", а в неделя "Луковит рън", част от "Рън България". Асфалтово бягане от Луковит до пещера Проходна с уникално награждаване в самата пещера. Страхотни два дни, изпълнени с много силни постижения за всички участници и спомени, стоплящи сърцето. Искам да поздравя приятелката ми Стела Болгурова, която от скоро бяга по-дълги дистанции, но го прави вече със стил! Благодарности на всички организатори на двете събития с пожелание за още повече участници в бъдеще", написа Сръндев в социалната мрежа.

Вчера в България се завърнаха българските спортисти, участвали в младежката Олимпиада в Буенос Айрес (Аржентина). Трима от тях са и спортни таланти на "Еврофутбол" – златната медалистка по бадминтон отборно Мария Делчева, олимпийският вицешампион по вдигане на тежести Христо Христов и класиралатa се на шесто място на 50 метра свободен стил плувкиня Диана Петкова.

"Еврофутбол" желае още много успехи на своите спортни таланти!

Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник "Еврофутбол" и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата "Дарик" радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".