Спортният талант на „Еврофутбол“ Таня Звискова спечели международния турнир по спортна стрелба „Пирин 2018“, който се проведе на 4.11.2018 г. в Благоевград. Пловдивчанката постигна 624,3 точки в дисциплината 60 изстрела с въздушна пушка и заслужено се окичи със златото.

Контузия попречи на талантливия ни състезател в таекуондото Митко Джорджев да се представи по-добре във финала на турнира от категория G1 Dracula Open в Румъния, като завърши втори. Той записа три победи – в първия мач с 15-3 срещу французин, във втория с 20-5 срещу украинец и в третия с 12-5 срещу грък. За съжаление травмата му попречи да надиграе и представителя на Белгия в спора за златото.

Златен, сребърен и едно пето място е супер активът на 13-годишния ни талант във фехтовката Рахим Рашайда. На международния турнир „Олимпийци“ Гран При в унгарския град Дебрецен, Рахим спечели второто място при 14-годишните от 90 участника, а във възрастовата група до 15 години стана пети от 97 състезателя. Надпреварата беше на 3 и 4 ноември.

Предходният уикенд – на 27-28.10.2018 г. Рахим грабна златото от първия открит турнир за Купата на България за кадети (до 17 г.) при 15-годишните. Надпреварата се организира от Българската федерация по фехтовка и се състоя в столицата. 

След успешното представяне на друг талант на българския букмейкър, но в тениса – Гергана Топалова, на турнето й в Австралия от днес тя вече е заема 628-о място в световната ранглиста с 38 точки. Както вече знаете, в Бризбейн 18-годишната пловдивчанка достигна до 1/8-финал, като преди това премина квалификациите. В следващия турнир в Тууомба тя премина квалификациите и отпадна на 1/16-финал, а в третия и четвъртия турнир контузия в рамото й попречиха за преодоляване на пресявките. С това си представяне Гери изпълни главната си задача за годината - да е преди 750-о място в света, което й осигурява и професионален статут през 2019-та. Пътуването до Австралия се осъществи основно с подкрепата на финансирането от „Еврофутбол“ и Българска Федерация по Тенис.

„Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!

Медийни партньори по програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол“, агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.