Реновираната зала „Фестивална“ беше прекръстена на "Асикс Арена", като официалното й откриване ще бъде в началото на септември. Цялата стойност на ремонта е 7 милиона лева, от които 4 милиона собствени средства на „Академика 2011“ и 3 млн. лв. по договор за енергийна ефективност.

След ремонта капацитетът на „Асикс Арена“ е увеличен на 2270 седящи места, като за концертни и културни събития може да приеме до 6000 човека. Съоръжението е оборудвано с нова лекоатлетическа писта - марка „Мондо” с четири коридора. Залата е подходяща за практикуване на редица спортове и провеждане на състезания по лека атлетика, футзал, танци, аеробика, бойни спортове, гимнастика, фитнес и др. 

Обособени са помещения за администрация, както и ВИП-ложа и сектор за представители на пресата. Изградени са и помещения, предназначени за нуждите на персонала, съдийските комисии, делегатите, допинг контролите и отборите. Наред с това са въведени и мерки за енергийна ефективност, като топлоизолации на стенните и покривните участъци, извършени са всички необходими дейности по осигуряване на пожарна безопасност (покритие, отговарящо на нормативните изисквания, нова система за пожаро-известяване).

Усвоени са и допълнителни 2000 квадратни метра площ, които до момента са били неизползваеми, а сега са превърнати в търговски обекти. 
Залата е достъпна за хора с увреждания, както в спортно-състезателната си част, така и по трибуните.