Боряна Калейн спечели сребърен медал във финала на лента на турнира в Тие (Франция). Също като вчера в многобоя Калейн беше крайно мобилизирана и съсредоточена в последното си изиграване, собщава beautyinsport.com. За лентата с тема „Игрите на глада“ тя получи 19.900 точки с 10.800 за изпълнение.

Последна по програма игра световната шампионка в последните два сезона Дина Аверина (Русия) и тя получи от съдиите 20.100 точки след две много груби гонения на уред. Минималната разлика само може да ни покаже, че нашето момиче е заслужавало първото място.

Преди това Калейн остана пета на топка и осма на обръч. Във финала на обръч тя излезе нервна и това се отрази на представянето й – 18.650 точки. На топка всичко вървеше перфектно до последните десет секунди, в които явно загуби концентрация и допусна две грешки, за да остане с 19.700. На обръч спечели Линой Ашрам (Израел), на топка Арина Аверина (Русия) и на бухалки Дина Аверина.

Следващата седмица започват Световните купи, като Боряна и Катрин Тасева ще играят в Песаро (Италия) заедно с националния ансамбъл. По същото време в София е международният турнир София Къп с Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова, Йоана Николова и двата ни отбора девойки – индивидуално и ансамбъл.