Руският ансамбъл пристига в България и ще участва на турнира за Световната купа по художествена гимнастикар който ще се проведе от 27 до 29 май в "Арена Армеец". Първоначално руските гимнастички бяха обявили, че няма да дойдат в България, но са променили решението си.

Общо 14 ансамбъла ще участват в надпреварата, а конкуренция на България са още отборите на Беларус, Украйна, Италия, Израел и Германия.

Световната купа по художествена гимнастика се провежда под патронажа на министъра на младежта спорта Красен Кралев и е част от кампанията - София Европейска столица на спорта 2018. Официалното откриване на състезанието ще бъде на 27 май (петък) от 17:30 часа.

Българската федерация по художествена гимнастика с помощта на дарители и спонсори ще направи томбола с над 150 невероятни подаръци през трите състезателни дни. Успоредно със Световната купа на 24 и 25 май зала "Арена Армеец" е домакин на международния турнир за жени и девойки "София къп".

В надпреварата ще участват 94 гимнастички от 27 държави, а страната ни ще бъде представена от 13 от най-талантливите млади състезателки - Алена Лобачева, Ася Иванова, Петя Борисова при жените и Йоана Николова, Полина Иванова, Галатея Герова, Елизабет Йовчева, Теодора Александрова, Лъчезара Петкова, Биляна Писова, Марина Иванова, Мариета Иванова и Мадлен Сергеева при девойките. Официалното откриване на състезанието е в 15:00 часа на 24 май (вторник). Входът е свободен.