Месец април ще е запомнящ се за сноуборд културата у нас. Oт днес до 13-и в Банско ще се проведе международна среща на жените лидери в сноуборда. Едно уникално събитие, което се случва за първи път в България и ще събере на едно място водещи фигури, играещи значима роля за облика на световната женска сноуборд сцена. 

Планинският курорт ще посрещне едни от най-големите имена в спорта - Анна Гасер (олимпийски шампион през 2018 г.) и Дона Карпентър (CEO Burton Global), а сред специално поканените гости са и нашата гордост Александра Жекова, както и Росица Каратотева.

Това е събитие, следващо естествения ход на бързо развиващата се сноуборд култура у нас и е доказателство за значимостта на страната ни на световната сцена. Срещата ще има два основни фокуса. От една страна ще се обърне внимание на изключително важната в последните години тема за устойчивост в производството като водеща политика при опазването на околната среда, а от друга страна ще бъде засегната темата за лидерството на жените и тяхната роля в бизнеса.

Домакин на събитието е самата Дона Карпентър, която от години работи за облика на сноуборд индустрията и мястото на жените в нея. 

Като част от глобалната си визия за бъдещето на жените лидери, тя организира тази среща с благодарствена цел и тя е посветена на всички жени, играещи ключова роля в сноуборд културата.