Най-добре представилата се българска спортистка на последните две зимни олимпийски игри Александра Жекова призна, че обмисля да сложи край на кариерата си. Сноубордистката получи приза за Спортист №1 на месец февруари, но призна, че заради някои ситуации е тъжна и това я кара да обмисля да спре с активния спорт.

"Факт е, че в последните две години не успявам да удовлетворя своите лични, високи очаквания, защото чисто спортният резултат, който гоня, не идва. Често той не идва заради обстоятелства, които не са в моите сили.

Това ми действа малко емоционално, защото понякога изпадам в ситуации, в които съм безпомощна. Това ме кара да бъда тъжна и не ми харесва. Това е може би единственият и основен негатив, заради който се замислям дали има смисъл да продължа напред със състезателната дейност", заяви Жекова.

"Смятам, че Сани има страхотен потенциал. Физически е подготвена изключително добре. Може да продължи да се състезава. Въпрос на лично желание е. Това генерално е доста сложен процес, състезаването и поддържането на едно високо ниво", каза нейният баща и треньор Виктор Жеков.

"Дали тя би го правила, дали ще има всички необходимости които трябва да бъдат предоставени най- вече от държавата в нашия случай. Нещата в спорта ни генерално се усложняват всяка една година. Той става все по-високо професионален. Инвестициите, които се налага да се правят в него, стават все по-големи. Екипите стават все по-тежки. Тук въпросът е дали нашата държава и нашите структури ще могат да откликнат на изискванията, които самото развитие на спорта налага", допълни той.