Шестата от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг - Александра Жекова, претърпя неприятен инцидент в средата на март, който преждевременно прекрати състезателния й сезон. Най-добрата ни сноубордистка получи няколко охлузвания, както и травма в рамото. Възстановяване й продължава и въпреки че преди няколко дни намекна за отказване, в студиото на "Тази събота" по bTV тя заяви, че все още не е готова да напусне любимия си спорт.

Със сълзи на очите, чаровната Жекова разкри че преминава през много труден период. Тя обаче е категорична, че ще преодолее и тази болка. 

"Имам много неща, за които съм благодарна. След този инцидент, някак ги преосмислих. Оцених колко важна е обичта на хората, подкрепата на семейството, на приятелите, на екипа, с който работя, на колегите си", каза спортистката.

"Много често като атлет съм изправена пред много тежки ситуации, при които просто не успяваш да се събереш. Поддаваш се на емоциите. Този момент ми напомни, че не е хубаво да губиш силата, баланса, фокуса. Нормално е всеки да допуска грешка, никой не е застрахован от падане... от болка. Това е част от пътя."

"Боли ме като падам, но както Ивет Лалова казва: "Счупеното място винаги става по-силно". Болката се забравя, не е хубаво да свикваш с нея. В моя случай не е много леко, защото както във всеки травматичен спорт, аз трябва да премина през тези неща. Не е нещо, към което човек се адаптира лесно и бързо, но се справям, защото трябва. Това е част от професията ми", добави Жекова.

"Все още не съм се отказала, но не съм се възстановила на 100%. С времето всичко се лекува. Не се отказвам. Това е решение, което е продиктувано от сърцето и не може да се вземе с лека ръка", добави сноубордистката.