САЩ разнищи Южна Корея и се наложи с 13:1 в мач от Група „В“ на световното първенство по хокей на лед в Дания. Чарли Макавой и Патрик Кейн се отличиха с по два гола и три асистенции. Кем Аткинсън и Дерек Раян също се разписаха по два пъти. Нийл Пайънк, Тейдж Томпсън и Сони Милано добавиха по едно попадение и едно голово подаване. Андерс Лий и Блейк Коулман също бяха точни. Джони Гудро блесна с три асистенции, а по две голови подавания добавиха Алекс Мартинес, Дилан Ларкин и Алекс ДеБринкет. Скот Дарлинг направи 12 спасявания.

Джин-Хуи Ан реализира единственото попадение за Южна Корея. Натурализираният канадец Мат Далтън започна на вратата на азиатския тим, но след като получи шест гола от 35 удара, беше заменен в осмата минута на втората третина. Резервата Сун-Дже Парк отрази 15 удара до края на мача. С тази победа САЩ е едноличен лидер в класирането на групата с 13 точки след пет победи от началото на световното първенство. Южна Корея е на последната осма позиция без спечелен актив.

Чехия записа класически успех с 3:0 над Беларус в мач от Група „В“. Либор Шулак, Роман Хорак и Михал Ржепик вкараха по един гол за успеха. Павел Францоуз направи 21 спасявания. Беларуският вратар Виталий Трус отрази 30 удара. Чехия е на трето място в класирането на групата с девет точки, на една зад третия Русия. Беларус заема последната осма позиция без точков актив.