Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя след изиграването на съчетанията с пет топки на първата за годината Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро. 

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс получиха за композицията си оценка от 23.950 точки (15.500 за трудност и 8.450 за изпълнение) и се класираха за финала на пет топки в неделя. Грациите играха без грешка, а оценката им за изпълнение е най-висока от всичките 18 отбора. За съжаление обаче в другия компонент на оценката – трудност, съдийките дадоха по-малко точки на националките ни. Това учуди дори италианската публика, която ясно показа, че не е съгласна с преценката на реферите и освирка ниския резултат на грациите ни.

За гимнастичките това е първо състезание за новия сезон, в което те ще покажат новите си две композиции. България беше без съдия в първия ден на надпреварата, а в събота сред реферите ще бъде Филипа Филипова. Лидер до момента е Русия с 25.250 точки (16.900 за трудност и 8.350 за изпълнение), а на втора позиция е Беларус с 24.050 (16.200 и 7.850). Третото място заемат домакините от Италия с 24.000 точки. 

Любопитното е, че повече от един час след края на състезанието оценката на италианките от 23.900 беше повишена и така те изместиха българките от третата позиция.