Севернокорейският делегат в МОК Чан Ун призна, че има вероятност страната да бъде представена от двойка по фигурно пързаляне на зимните олимпийски игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари.

Японските медии „Киодо Нюз“ и телевизия „NHK” показаха кадри от летището в Пекин, на което Чан Ун говори пред медиите. Предполага се, че той заминава за Швейцария за заседание на МОК.

Обикновено жителите на КНДР първо летят до китайската столица и след това се прехвърлят на полети за други държави.

В новогодишното си обръщение севернокорейският лидер Ким Чен Ун разкри, че може да изпрати делегация в Пьончан, но не стана ясно дали това ще са спортисти или чиновници.

Двойката по фигурно пързаляне Рьом Тае Ок и Ким Ду Сик са единствените спортисти от КНДР, които са се класирали за зимните олимпийски игри. През февруари 2017 година двамата спечелиха първия медал за Северна Корея от зимни спортове – взимайки бронз на Азиатските зимни игри в Сапоро.

На въпрос дали други спортисти от КНДР може да участват в Пьончан 2018 Чан Ун отговори, че само времето ще покаже.

Както е известно, Северна и Южна Корея се съгласиха да си съдействат за олимпийските игри и други въпроси. Първите разговори ще започнат във вторник, което е точно един месец преди началото на зимните олимпийски игри на 9 февруари.