Част от най-добрите ни лекоатлети се срещат този петък в Дряново. На 18 октомври ще се проведе 50-ото юбилейно издание на международния шосеен пробег "Колю Фичето". Това е едно от най-старите състезания по лека атлетика в България. 

Картотекирани атлети от 24 клуба са подали заявки за участие в надбягванията в Дряново, които са от 400 метра до 4000 метра.

И тази година с лекоатлетическата надпревара ще бъде дадено началото на празненствата в китното балканско градче, което се слави с много традиции в спорт №1.  

"Имаме заявки от 24 клуба от цяла България. Над 150 състезатели ще застанат на старт. Много деца ще се включат, разпределили сме ги в четири възрастови групи, които ще имат масов пробег. Състезанието се провежда в центъра на града, ще бъде голям празник", коментира пред БЛИЦ СПОРТ организаторът Иван Михайлов, който е треньор на шампионката Маринела Нинева. 

Именно тя е фаворит за победата при жените в петък. В неделя Нинева отново стана републикански шампион на маратон. Тя даде време от 2.57:44 часа на софийския маратон.

Митко Ценов и Йоло Николов са другите ни шампиони, които също ще се включат в международния лекоатлетически шосеен пробег "Колю Фичето" в Дряново. 

"Наградният фонд е добър, има спонсори. Федерацията по лека атлетика и общината също помагат", добави Иван Михайлов.

"50 години крос "Колю Фичето" в Дряново! Това е голям успех за развитието на леката атлетика в нашия регион. Радвам се, че през годините БФЛА също подпомага спорта в Дряново. Като бивш председател на Общински съвет в родния ми град и като човек, винаги съм подпомагал спорта. Адмирации за треньора Иван Михайлов и ръководството на местния клуб по лека атлетика - "Локомотив". Имаме голяма надежда Дряново да има участник в Олимпийските игри в Токио през 2020 година и пожелаваме успех на Маринела Нинева", коментира спортният деятел и Общински съветник на Дряново Тодор Георгиев (диджей Теди Джорджо).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ