Миглена Селишка стана европейска шампионка по борба в категория до 50 кг след победа с 5:3 над украинката Оксана Ливач, от която загуби в спора за златото миналата година. Националката ни сподели, че именно заради реванша титлата й е по-сладка.

Успехът идва и навръх 24-ия рожден ден на Миглена (на 13 февруари). 

"Този финал беше специален за мен, защо взех така чаканият реванш от украинката Оксана Ливач", доволна е Селишка, която ликува с първа титла на Стария континент при жените.

"Миналата година тя ме победи три пъти, включително и на европейското първенство. Ето, че сега си го върнах, и то на рождения си ден. Това беше най-хубавия подарък, както за мен, така и за моя треньор Петър Касабов. Много съм щастлива, макар че не съм от хората, които показват емоциите си. Дори и да са хубави", каза Миглена.

„Преди срещата Петър Касабов само ми каза: Изобщо не си мисли, че си уморена, че си по-слаба, и че няма да се справиш. Искам да ме зарадваш със златен медал”, продължи Селишка. 

"Всъщност психологическият момент тук беше много важени, и този път аз имах предимство. Сега, след този успех мога да кажа, че се чувствам по-уверена в себе си. Тук бяха всички най-добри момичета, с които през март в Будапеща ще спорим за две олимпийски квоти. Мисля, че имам един плюс повече от останалите", коментира още шампионката. 

Миглена призна още, че зад големия й успех стои грандиозен труд с много лишения, тренировки, психически и физически натоварвания. След спечелените три титли при девойките от европейски първенства Селишка получава тежка травма, която я вади за година от тепиха. А връщането не е никак лесно, но пък триумфално след двегодишно чакане.

Сега й предстоят още важни състезания - "Целта ми е да се класирам за финал и да си взема олимпийската квота още в първия турнир другия месец". 

"Чух се със семейството ми. Всички плачат, даже само ми казват, че плачат повече от миналата година, когато загубих. Сега обаче е от радост. Мисля, че няма да е кой знае колко голямо празненство, ще го отпразнуваме леко - с приятели и семейство", каза пред bTV Селишка.