Българските гимнастички спечелиха общо 9 медала на Световната купа в Лисабон и съпътстващия турнир. Българският ансамбъл спечели два сребърни медала на финалите на отделните уреди и бронза в многобоя. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова се връщат днес с общо три медала.

Боряна Калейн и Мадлен Радуканова спечелиха три сребърни и два бронзови медала при жените на съпътстващия турнир (Мадлен Радуканова се класира трета в многобоя), а Боряна Калейн спечели три сребърни медала във финалите на обръч бухалки и лента и бронзов медал на топка.

При девойките Полина Иванова завоюва бронз на финала на въже. Тя се класира на шесто място във финала на топка , а Елизабет Йовчева се нареди също шеста във финала на бухалки.

Невяна Владинова записа две шести и едно седмо място на финалите на отделните уреди в индивидуалната надпревара при жените на турнира от Световната купа. Другата ни представителка на Световната купа Катрин Тасева се представи много стабилно и на 4-те съчетания и се класира на 13-то място в многобоя.

Отборът се прибира в София утре в 15.30 часа.

ВИЖТЕ КАК МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ГИМНАСТИЧКИТЕ В СОФИЯ