Четирикратната световна шампионка Александра Солдатова хвърли в шок руската художествена гимнастика. 21-годишната спортистка е приета в болница след опит за самоубийство.

Според информациите, Солдатова е прерязала вените си, но лекарите са успели да спасят живота ѝ. Тя е била настанена в психиатрично отделение, тъй като се намирала в агресивно и превъзбудено състояние.

„На 5 февруари в московска болница е приета 21-годишната А. Солдатова. Тя е имала телесни наранявания заради опит за самоубийство. Освен това ѝ е диагностицирана булимия. Към момента не може да бъдат предоставени повече данни по случая“, обявиха оперативните служби.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Следователите проверяват причините за опита за самоубийство. Солдатова има четири златни, три сребърни и един бронзов медали от световни първенства, както и три златни и четири сребърни отличия от европейски шампионати. Тя спечели и петте възможни първи места от финалното Гран При в Ейлат през 2016 г.

Както е известно, през лятото на 2016 г. самоубийство опита и българската състезателка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Тя скочи от шестия етаж само няколко дни, след като напусна националния ансамбъл заради здравословни проблеми.