Турски адвокат, пострадал при меле в дискотека „Пирин“ в Банско, поиска обезщетение от 140 000 евро от собственика на заведението, пише struma.bg. Гражданският иск бе представен на вчерашното разпоредително заседание в Окръжен съд – Благоевград по делото срещу 22-годишния Борис Събев, който е обвинен в опит за убийство на Урхун Гулач с хладно оръжие.

Банскалията, който при екшъна, станал на 17 декември 2016 г., също получил порезна рана, е неосъждан, без криминални регистрации и бивш спортист по канадска борба. Той беше привлечен като обвиняем два месеца след мелето и арестуван, но съдът го освободи под парична гаранция от 1000 лв., която впоследствие е отменена от наблюдаващия прокурор Весела Стоилова.

Адвокат Красимир Дуков заяви, че Борис Събев също е пострадал, имал порезни рани и медицинско свидетелство, обвинението „опит за убийство” било неправилно и повдигнато на база превратно тълкуване на свидетелски показания, и поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Съдебният състав, председателстван от Диана Узунова, отхвърли това искане. Защитата заяви, че делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетели, сред които и на турските граждани, които са били в компанията на Урхун Гулач. Следващото заседание бе насрочено след 6 месеца, тъй като е необходимо време да се изпълни съдебната поръчка за призоваване за разпит на турските граждани. По делото има множество свидетели, които предстои да бъдат изслушани в два последователни дни, отделно от това, могат да направят искания за очни ставки.

По искане на защитата съдът добави в дългия списък със свидетели и дежурния медицински екип в Разлог, който е приел пострадалия турски гражданин на лечение. Целта е да се установи дали сънародниците на Гулач, които са го придружили, са били пияни и агресивни. Това твърдеше адвокат Дуков още при разглеждане на мярката на Борис Събев през февруари 2017 г., според когото чужденците са провокирали инцидента. По думите му седмината турци поръчвали и пиели на екс, направили сметка за 360 лв. и били толкова пияни, че няколко пъти подлагали крак, за да спънат бармана и сервитьорките.

Харесайте страницата ни във Фейсбук за още интересни новини от света на спорта!!!