Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова стресна фенове и специалисти, след като изпадна в безсъзнание по време на финалния етап от Челъндж Къп, който се проведе в Португалия от 6 до 8 септември.

„След едно от нейните съчетания Саша се почувства зле, притъмня й пред очите и тя загуби съзнание. Единственото вярно решение беше да прекратим участието й в турнира“, коментира личният треньор на гимнастичката Анна Дяченко.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Тя отбеляза, че загубата на съзнанието на Солдатова се дължи заради преумора. Дяченко уточни, че все още няма яснота дали гимнастичката ще участва на предстоящото световно първенство в Баку (16-20 септември). Решение за това ще бъде взето от главния треньор на националния отбор на Русия Ирина Винер-Усманова. По-рано беше обявено, че „сборная“ ще бъде представена в индивидуалните състезания в азербайджанската столица от Солдатова и сестрите Дина и Арина Аверини.

Александра Солдатова има четири златни, три сребърни и един бронзов медали от световни първенства по художествена гимнастика. Освен това е спечелила три златни и четири сребърни отличия от европейски шампионати. През 2016 г. във финалното Гран При в Ейлат завърши на първо място в отборното подреждане, както и в четирите индивидуални уреди.