Арнолд Шварценегер пристига в България в неделя късно вечерта на 9 октомври или в понеделник преди обяд, научи БЛИЦ от достоверни източници. Арни ще кацне с частен самолет. Той пристига по покана на шефа на родната федерация по културизъм Александър Сталийски. Визитата му у нас е свързана и със снимките на екшъна “Непобедимите 2”. Преди това обаче той ще има срещи с кмета на София Йорданка Фандъкова и с кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев.
 
64-годишният Арни ще акостира на родна земя с полет от Испания. На 8 и 9 октомври в Мадрид ще се състои първото в Европа състезание от традиционната в Съединените щати надпревара по културизъм “Арнолд Класик”. В САЩ турнирът се провежда ежегодно от 1989 г. и конкурира по популярност и престиж “Мистър Олимпия”. В повечето случаи наградният фонд включва чек за 130 000 долара, джип “Хамър” и швейцарски часовник от марката “Одемар Пижо”. Надпреварата носи името на своя организатор Арнолд Шварценегер, който е седемкратен носител на титлата “Мистър Олимпия” в началото на 70-те години. Александър Сталийски пък е част от Организационния комитет на “Арнолд Класик”.
 
Това ще е първата визита на бившия губернатор на щата Калифорния в България. Терминатора е заявил, че няма търпение да пристигне у нас, за да види родината на своя приятел Сталийски. Както и да се включи в снимките на “Непобедимите 2”, в които ще участват и други светила на Холивуд. Един от тях – Силвестър Сталоун, вече е тук.