ШВЕЦИЯ – САЩ 4:2
(0:0, 1:0, 3:2)
* Швеция детронира шампиона САЩ и се класира за финала на световното първенство по хокей на лед до 20 години, което се провежда в Бъфало. Ключови за „тре крунур“ се оказаха попаденията на Оскар Стеен и Алекс Йонсон Фялби в разстояние на 38 секунди през третата част, които бяха реализирани в числено намален състав. Елиас Петерсон и Лиас Андерсон също се разписаха за скандинавците, а Филип Густавсон направи 29 спасявания. Кийфър Билоус и Брейди Ткачък бяха точни за САЩ, а Джоузеф Уол отрази 16 удара. В спор за първата си титла от 2012 година насам Швеция ще играе с Канада. Мачът е нощес от 3:00 часа българско време.

КАНАДА – Чехия 7:2
(2:1, 4:0, 1:1
* Чехия вкара първото и последното попадения в мача, но Канада спечели срещата и се класира за финала. Дрейк Батерсън вкара хеттрик за „кленовите листа“. Сам Стийл и Джордан Кайру добавиха по един гол и една асистенция. Борис Качук и Максим Комтоа също се разписаха. Робърт Томас и Кейл Макар направиха по две асистенции, а Колтън Поинт завърши с 18 спасявания. Филип Задина вкара и двата гола за Чехия. Канада ще играе на финала срещу Швеция. Довечера от 23:00 часа чехите се изправят срещу САЩ в спор за бронза.

ДАНИЯ – Беларус 3:2 след дузпи
(2:0, 0:0, 0:2, 0:0, 4:2)
* Дания запази мястото си в елитната група, след като спечели и втория плейаут срещу Беларус, който изпада. Йонас Рондбиерг вкара в редовното време и при дузпите за датчаните. Даниел Нилсен откри резултата в средата на първата третина. Андреас Грундвик, Лукас Андерсен и Якоб Шмид-Свиеструп се разписаха при дузпите. Максим Сушко и Иля Литвинов вкараха за Беларус през третата част, а Иван Дроздов и Владислав Михалчук бяха точни при дузпите. Мястото на беларусите в елитната дивизия през следващата година ще бъде заето от Казахстан.