Французинът Емилиен Жаклен спечели преследването на 12.5 км на световното първенство по биатлон в италианския зимен център Антхолц. Жаклен победи звездата на норвежкия биатлон и седемкратен световен шампион Йоханес Тингнес Бьо със силен финален спринт и без грешка при стрелбата, завършвайки за 31:15.2 минути. Това е първа световна титла в кариерата му.

Носителят на големия Кристален глобус за миналия сезон Йоханес Тингнес Бьо завърши втори на 4 стотни от французина и с две пропуснати мишени в четирите си стрелби.

Световният шампион в спринта Александър Логинов от Русия завоюва бронзовото отличие. Той завърши с пасив от 2.39 секунди, след като допусна една грешка в стрелбата.

Двукратният олимпийски и четирикратен световен шампион в дисциплината Мартен Фуркад (Франция), който има 11 световни титли в кариерата си, се класира на четвърто място, след като допусна две грешки и изостана на 46.3 секунди след победителя.

Българинът Красимир Анев направи силно състезание и финишира 13-и с една пропусната мишена и пасив от 2:03.9 минути. Владимир Илиев е 44-и с пет грешки и изоставане от 3:59.4 минути, а Димитър Герджиков зае 52-о място с четири грешки и на 5:12.7 минути след победителя.

Седемкратният носител на Кристалния глобус Мартен Фуркад остава начело в генералното класиране за Световната купа след 15 от 24 състезания с 692 точки, следван от сънародника си Кентен Фийон-Мейе с 622 точки и Йоханес Тингес Бьо с 576 точки. От българите Владимир Илиев е 31-и със 138 точки, а Красимир Анев е 41-и със 73 точки.

Утре е почивен ден на световния шампионат по биатлон.