Трикратната олимпийска шампионка Анфиса Резцова се забърка в скандал със звездата на биатлона Мартен Фуркад. Всичко започна от изказване на 55-годишната рускиня, която намекна, че резултатите на французина не са чисти.

„Фуркад е велик спортист, огромен талант, но постига успехите с медицинска помощ“, заяви Резцова в интервю.

Отговорът на 31-годишният французин не закъсня в „Туитър“: „Надявам се, че не всички бивши спортисти имат старческа деменция, тъй като при Резцова тя е налице“.

„Искам да кажа, че той никога няма да постигне това, което съм направила аз. Обидно е, че така се изказва за трикратна олимпийска шампионка“, коментира рускинята пред „РИА Новости“.

Анфиса Резцова се е състезавала в два спорта и под три различни флага на олимпийски игри – СССР (Калгари`88), ОНД (Албервил`92) и Русия (Лилехамер`94). В ски-бягането има злато и сребро от Калгари, а в същия спорт от световни първенства е трикратна шампионка и двукратна вицешампионка. В биатлона има два златни и един бронзов олимпийски медали, една вицешампионска титла от световно първенство и е двукратна шампионка в Световната купа.

Мартен Фуркад от своя страна е носител на пет златни и два сребърни медала от олимпийски игри, както и 11 златни, 10 сребърни и четири бронзови отличия от световни първенства. Той е седемкратен шампион в Световната купа.