Баскетболистът на Юта Джаз Руди Гобер дари 500 000 долара за борбата с коронавирус. Французинът е първият играч о НБА, заразен с COVID-19, а това доведе до спирането на шампионата в най-популярната баскетболна лига.

След Гобер с положителни тестове за болестта се оказаха неговият съотборник Донован Мичъл и Крисчън Ууд от Детройт Пистънс, който преди седмица игра срещу Юта.

Съотборници на французина го обвиниха, че е действал безотговорно, след като часове преди да излезе положителната му проба, е докосвал свои съотборници и е пипал личните им вещи. Преди това Гобер пък участва на пресконференция, на която се подигра с коронавируса и пипна всички микрофони на масата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Руби Гобер обяви, че тези 500 000 долара са само първата стъпка от действията му по подпомагане на борбата с COVID-19. 200 000 от сумата отиват за служителите на залата в Солт Лейк Сити, където Юта Джаз играе домакинските си мачове.

Други 100 000 долара са за близките и семействата на заразените от пандемията в Оклахома Сити, където беше направената негова положителна проба за болестта. Същата сума се дарява и за близките на болните в Юта.

Последните 100 000 долара са за лекарите и здравните работници, които се грижат за заболелите от коронавирус в родната му Франция.