Жесток скандал разтърси футбола, след като стана ясно, че за приятелски мач между нискоразредни украински отбори, който не се е играл, са били приемани залози в най-големите букмейкърски компании. Става въпрос за измама в огромен размер, като някой (б.р. - провайдър) е подавал информация за призрачния мач, а залозите са вървяли и на живо. Става въпрос за приятелски двубой между отборите на Лозоватка и Мелитополская Черешня, "завършил" 4:1.

"Не мога да повярвам какво се е случило. Разследваме кой доставчик на данни е предавал мача на букмейкърите. Шокирани сме! Това мошеничество засегна букмейкъри по цял свят", коментира шефът на Комисията по етика и феърплей към украинската федерация Франческо Баранка.

И от двата клуба се разграничиха от станалото, като обявиха, че не са играли приятелски мач. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Уважаеми фенове, аз съм Юри Ярмошенко, треньор на ФК Мелитополская Черешня, и официално заявявам, че нашият клуб по време на карантина не играе приятелски срещи и не участва в каквито и да е турнири. Всички футболисти са под карантина. Нашият клуб няма нищо общо със залаганията", обясни треньорът на Мелитополская Черешня.