Спортният министър Красен Кралев не остана безучастен след случилото се с Даниел Асенов. Боксовият ни национал в категория до 52 килограма приключи участието си на световното първенство в Екатеринбург (Русия), след като съдиите го ощетиха срещу Шахобидин Зоиров от Узбекистан. Двубоят беше от 1/4-финалите.

"Даниел Асенов бе видимо ощетен в четвъртфинала си срещу Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите дадоха загуба за българина с 0-5. Явно престъпното управление на АИБА от кликата на узбека Гафур Рахимов все още не е прекратено напълно!", изригна Кралев. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18)

Българският щаб подаде контестация след случилото се с БГ Тайсъна.

Спортният министър похвали Радослав Панталеев за спечеления медал. "Брилянтен Радослав Панталеев! За първи път от 10 години насам мъжкият ни бокс спечели медал от световно първенство. Взе го Радослав Панталеев, който си гарантира минимум бронз в категория до 91 килограма на шампионата в Екатеринбург. На четвъртфиналите Радо победи категорично с 5-0 съдийски гласа Ерисланди Савон. Кубинецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016. Така на полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагомедов", написа още Красен Кралев във "Фейсбук".