Шесткратният олимпийски шампион в плуването Райън Лохте разказа колко тежко е изживял скандала, в който се замеси по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро миналото лято.

„Имаше някои моменти, в които плачех и си мислех: „Ако си легна и повече никога не се събудя, ще бъде хубаво”. Бях много близо до това да приключа с целия си живот”, призна Лохте пред американската телевизия ESPN.

„Чувствах се като най-мразената личност за всички времена. Мислех за това да се скрия просто за една година”, допълва американецът за момента, в който се е завърнал в родината си след Игрите в Рио.

Както е известно, в Рио де Жанейро американският плувец, заедно със съотборниците си Гунар Бенц, Джейк Конгър и Джеймс Фейгън се замесиха в скандал с вандалска проява в бензиностанция, която опитаха да прикрият с фалшива информация за обир в такси. След това Американският олимпийски комитет наложи десетмесечно наказание на Лохте. Заради санкцията 32-годишният носител на шест златни олимпийски медала ще пропусне световното първенство по плуване в Будапеща тази година.