Носителката на Големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) не скри задоволството си от представянето си в трите старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Шифрин спечели спускането в петък и днешния Супергигантски слалом, а в събота завърши четвърта във второто спускане. Така тя се утвърди на върха в генералното класиране с 1225 точки, като увеличи аванса си на 370 точки пред втората Федерика Бриньоне (Италия), която атакуваше първото място, но допусна грешка и не завърши днес.
 
“Страхотен уикенд за мен тук. Постигнах две победи в три скоростни състезания. Още преди да дойда в Банско разбрах, че е доста технично и затова реших да участвам и в трите състезания.
 
Пистата тук е страхотна и даваше възможност за много агресия. Търсех най-добрата линия, атакувах и смятам, че се справих се отлично. Може би не карах толкова чисто, но бях бърза”, сподели след 66-ата си победа за Световната купа 24-годишната американка.
 
“В тази част от сезона е важно да бъдеш здрав и да поддържаш добър ритъм. Стартовете са много на често и сега трябва да се наспя и да си почина добре. Върху мен има и допълнително напрежение, тъй като очакванията през този сезон са много големи след невероятната предишна година. Старая се максимално да потискам емоциите и да давам всичко от себе си във всеки старт”, коментира още Шифрин.