В австрийската столица Виена се проведе среща на върха между двете световни таекуондо федерации и съвместна демонстрация между южнокорейското олимпийско таекуондо WT и севернокорейското ITF. Президентът на Eвропейския таекуондо съюз и президент на БФТ Слави Бинев бе единственият поканен от целия световен таекуондо елит, лично от президента на WT д-р Чо на сензационния ивент. Събитието е инициирано с идея да маркира съвместното сътрудничество между двете федерации и в чест на 25-тата годишнина от включването на таекуондо в Олимпийските игри. Това е първата подобна среща от 1985г. в австрийската столица, където е централата на ITF.

Съвместната демонстрация премина под надслов „One world, one taekwondo“, а гвоздеят на шоуто се оказаха президентът на WT д-р Чо и президентът на ETU Слави Бинев, които демонстрираха, как дъските, които не могат да се счупят с крак, се чупят с глава.

Виена стана домакин на историческо събитие, както за световния спорт, така и от съществено геополитическо значение. Освен президента на WT д-р Чо и президента на ITF Ри Йонг Сон участие на срещите и демонстрацията взеха президента на ETU Слави Бинев и президента на австрийската федерация Д-р Реза от страна на WT и президента на уелската федерация от страна на ITF.

Съвместните срещи и демонстрации между WT и ITF , които бяха договорени в края на 2018г. ще продължат и през следващата седмица. Исторически център на таекуондо ще бъдат Лозана на 11. 04 и Женева на 12.04, където двете делегации ще се срещнат с президента на Международния Олимпийски Комитет Томас Бах.