Спортните прояви в Плевен и Габрово най-вероятно ще бъдат спрени, след като в двата града бяха открити по два случая на коронавирус. Все още се очакват решенията на местните щабове относно мерките в двата областни центъра.

Шефът на ВМА Венцислав Мутафчийски обяви, че вече се взимат по-драстични ограничения заради заболяването.

„Вече има такива заради грипната епидемия, те ще бъдат разширени. Ако до сега те имаха препоръчителен характер, да се избягват мероприятия на закрито, сега те ще имат императивен характер“, заяви генерал-майорът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, Плевен разполага с мъжки отбор в Националната баскетболна лига, женски тим в елитния шампионат по хандбал, както и мъжки в „Б“ РХГ. Вчера баскетболният Спартак гостува на Академик Бултекс 99 и спечели със 75:71. Футболният Спартак (Плевен) вчера записа домакинска загуба с 0:2 от Локомотив (София) в мач от Втора лига. Женският хандбален Спартак за последно игра на 1 март, когато загуби в Сливница.

Габрово има мъжки и женски тимове в елитните шампионати по хандбал. Днес женският Бъки гостува на Поморие, а мъжкият Чардафон играе с Пирин-64 в Гоце Делчев. Футболният Янтра (Габрово) е лидер в Северозападната Трета лига, но всички мачове в аматьорските групи бяха отложени заради грипната епидемия. По програма Янтра днес трябваше да гостува на Ювентус (Малчика).