На 23 март спортният журналист Георги Филипов и неговият син се намират на спирката в подлеза на НДК, когато автомобил, идващ от Петте кьошета навлиза в тунела и не успява да вземе завоя, прелита през бус лентата и се врязва в спирката. 

Колата удря Георги Филипов, който е откаран в болница с контузии по крака и ръката, счупен нос и охлузвания. Синът му е без наранявания.

Според журналиста това място убива. Правило го е нееднократно преди и вероятно и ще го прави и в бъдеще, ако не се промени нищо. 

Затова Филипов призовава Столичната община да се вземат незабавни мерки за цялостен ремонт на тунела, защото той в този си вид гарантира подобни инциденти.

Според него може да се направи много повече, за да се обезопаси подлезът на НДК, така че да е по-комфортно за шофьорите, които преминават и да не се създават проблеми за чакащите на спирката.

"Инцидентите в тази зона не са един и два, има жертви в миналото. Ако нищо не се направи, ще има и в бъдеще. Мястото е страшно опасно. Ние извадихме голям късмет. Минахме с минимални щети. Можеше да бъде много по-зле", обясни Георги Филипов  в "България сутрин".



По думите му там има ограничение на скоростта, което не се спазва и трябва да се сложи камера, която да следи за това. Той предлага и тунелът да се осветли. Според него в това състояние спирката в района е много опасна.

"Нас ни спаси това, че сме атлетични, че синът ми отскочи в последния момент .Че аз съм отскочил, че съм паднал най-благоприятно за мен. Следващият човек може да няма този късмет", коментира Филипов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът заяви, че ще подаде жалба в Столичната община веднага, след като се възстанови.

От Министерството на вътрешните работи обясниха, че от началото на годината това е единственият инцидент в тази зона и не разполагат със статистика за другите, които са се случвали през годините.