Ирландската ръгби звезда и отскоро доброволец в местна болница Линда Джоуган разкри колко тежък е денят й като медицинска сестра, след като беше мобилизирана заради пандемията от коронавирус. Тя разкри, че ако преди тренировъчният й ден е продължавал около 13 часа, сега почти не се прибира.

"Вече никой не казва - Имах нормален ден в болницата. Не! Всичко вече стана страшно и не знаеш колко по-зле ще стане на следващата смяна. Инфекцията може да е навсякъде и всеки се тревожи не само за болните, но и за себе си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Хора, повярвайте ми, това не е шега. Миналият четвъртък почина пациент, а всяко празно легло бързо се запълва. Просто виждаш как хората умират сами, защото не допускаме близките им. Често се стряскам, когато си говоря с пациентите, защото може да съм последният човек, когото виждат, докато са живи. Самата аз трябваше да се обадя на хора, за да им кажа, че близките им са починали. 

Но аз приемам това като състезание със смъртта. Аз съм спортист и излизам на терена, за да победя. Сега не съм на игрището, но пак се боря за победата на страната си. Ние обаче няма да се справим сами. Нужно е хората да ни помогнат. Стойте на разстояние, мийте си ръцете, останете си вкъщи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

Всички тези неща, които сигурно са ви омръзнали, но които ще ни спасят от ужаса, който виждам всеки ден. Там наистина умират хора и ако не искате вие да сте на мястото им, грижете се за вас и хората около вас", заяви ръгбистката.