Станимир Халаджов - Спортен талант на „Еврофутбол“, се класира на осмо място на скиф на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 г. в Сарасота, САЩ. 21-годишният русенец завърши пети в първия полуфинал и не успя да се бори за отличията. Въпреки това, българинът дори подобри резултата си във финал „Б“ и завърши на престижното осмо място. Победител е германецът Марк Вебер. 

Другата ни участничка – Десислава Ангелова, е пета в скифа. 22-годишната пловдивчанка също е била Спортен талант на „Еврофутбол“. 

В четвъртък приключи десетото юбилейно издание на турнира по скокове във вода купа „София“, където Спортният талант на „Еврофутбол“ Димитър Исаев грабна два сребърни медала и едно бронзово отличие. В първия ден от надпреварата Митко се класира втори на кула. Победител стана руснакът Илия Смирноф, трети се нареди германецът Феликс Версе. Второто си сребро 21-годишният столичанин завоюва на 1-метров трамплин, където първи е Артьом Безденежник. В дисциплината 3-метров трамплин Митко е трети след Безденежник и Смирноф. В турнира участваха скачачи от България, Грузия, Холандия, Германия, Русия, Казахстан, Беларус, Украйна, Великобритания, Египет, Турция и Румъния.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ - Светлозар Николов, завърши на 27-мо място на 400 метра съчетано плуване в последния ден на Световното първенство за мъже и жени в Гуанджу, Южна Корея с резултат 4:26.88 мин. Пловдивчанинът подобри предишното си класиране няколко дни по-рано, след като финишира на 37-ми на 200 м съчетано. 

Още един Спортен талант на „Еврофутбол“ може да се похвали с успехи – това е 14-годишната Михаела Чепишева, която спечели златен медал на единично на провелия се от 26-ти до 28-ми юли кръг от Националната верига по бадминтон за мъже и жени в Хасково. Във финала тя надделя с 2-0 гейма над представителката на домакините Таня Иванова. 

„Еврофутбол“ пожелава още бъдещи успехи на Спортните ни таланти!

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“;  агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.

Михаела Чепишева:

Светлозар Николов:

Димитър Исаев: