Станка Златева е номер 1 при жените за 2008 година в класацията на сайта на Българската федерация по борба и иранската агенция ИСНА, която е подкрепена от федерациите на САЩ и Иран. 

Българката приключи сезона с най-много точки - 110. Тя спечели сребро на олимпийските игри в Пекин, злато на световното и на европейското първенство. Първа е на на финала на Гран При в Баку, както и на турнирите "Иван Яригин" (Русия), "Дейвид Шулц" (САЩ), "Клипан" (Швеция) и други.

Освен Златева като номер 1 в своята категория до 74 кг приключи сезона и "бронзовият" от Олимпийските игри в Пекин Явор Янакиев. В класическия стил победител в класацията за 2008-а е олимпийският шампион в категория до 120 кг Михаил Лопес (Куба) със 73 т. През сезона той спечели титлата на Панамериканския шампионат, първи е на турнирите в Кретей (Франция), Дортмунд (Германия) и трети на "Иван Подубни" (Русия).

В свободния стил класацията печели олимпийският и европейски шампион в категория до 66 кг Рамазан Шахин (Турция) - 55 точки. Изчисленията се правят от Божидар Минков, лицензиран рефер към БФ Борба./БЛИЦ